Polityka Prywatności

Polityka prywatności

Sport, popkultura i technologia.

Przygotowaliśmy niniejszą informację o polityce prywatności (Informację o prywatności, Informacja, Polityka prywatności lub Polityka), aby wyjaśnić, w jaki sposób gromadzimy, wykorzystujemy i udostępniamy informacje oraz Dane Osobowe (zgodnie z definicją zgodnie z obowiązującym prawem), które uzyskujemy podczas korzystania z witryn internetowych , aplikacje i usługi online (Usługi), które są obsługiwane, kontrolowane lub powiązane z Bill Simmons Media Group. Niniejsza Polityka Prywatności obejmuje wyłącznie informacje gromadzone za pośrednictwem Usług oraz poprzez bezpośrednią komunikację między Tobą a Bill Simmons Media Group i nie obejmuje żadnych informacji gromadzonych na jakiejkolwiek innej stronie internetowej, w aplikacji lub w inny sposób przez nas (chyba że wyraźnie zaznaczono inaczej), w tym, gdy do nas dzwonisz , pisać do nas lub komunikować się z nami w jakikolwiek inny sposób niż za pośrednictwem Usług. Korzystając z Usług, wyrażasz zgodę na takie zbieranie, wykorzystywanie i udostępnianie swoich informacji i Danych Osobowych oraz zgadzasz się na warunki niniejszej Informacji o ochronie prywatności.

Spis treści

Sprzedajemy lub ujawniamy następujące kategorie danych osobowych w celach komercyjnych: identyfikatory, informacje demograficzne, informacje handlowe, aktywność w Internecie, dane geolokalizacyjne i wnioski. Korzystamy z różnych rodzajów podmiotów i współpracujemy z nimi, aby pomagać w naszych codziennych działaniach i zarządzać naszą Usługą. Zapoznaj się z naszymi praktykami udostępniania informacji w sekcji 7 powyżej, reklamami w sekcji 7 poniżej oraz naszymi Zasadami dotyczącymi plików cookie i technologii śledzenia, aby uzyskać więcej informacji na temat stron, którym udostępniliśmy informacje.

Prawo do poznania i usunięcia

Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, masz prawo do usunięcia danych osobowych, które zebraliśmy od Ciebie oraz prawo do poznania pewnych informacji o naszych praktykach dotyczących danych w ciągu ostatnich 12 miesięcy. W szczególności masz prawo żądać od nas:





  • Kategorie danych osobowych, które zebraliśmy o Tobie;
  • Kategorie źródeł, z których zebrano dane osobowe;
  • Kategorie danych osobowych o Tobie, które ujawniliśmy w celach biznesowych lub sprzedaliśmy;
  • Kategorie stron trzecich, którym dane osobowe zostały ujawnione w celach biznesowych lub sprzedane;
  • Biznesowy lub komercyjny cel zbierania lub sprzedaży danych osobowych; i
  • Konkretne dane osobowe, które zebraliśmy na Twój temat.

Aby skorzystać z któregokolwiek z tych praw, prześlij wniosek za pośrednictwem naszego formularza online lub napisz do nas na adres info@armenianreporter.com . W żądaniu określ, z którego prawa chcesz skorzystać oraz zakres żądania. W ciągu 10 dni potwierdzimy otrzymanie Twojej prośby.

Jako posiadacz niektórych danych osobowych mamy obowiązek zweryfikowania Twojej tożsamości podczas składania wniosków o udostępnienie lub usunięcie danych osobowych oraz zapewnienie, że rozpowszechnianie tych informacji nie wyrządzi Ci szkody, jeśli zostaną przekazane innej osobie. Aby zweryfikować Twoją tożsamość, poprosimy Cię o dodatkowe dane osobowe i zbierzemy je, aby dopasować je do naszych danych. Możemy poprosić o dodatkowe informacje lub dokumentację, jeśli uznamy, że konieczne jest potwierdzenie Twojej tożsamości z niezbędnym stopniem pewności. Możemy komunikować się z Tobą za pośrednictwem poczty elektronicznej, bezpiecznego centrum wiadomości lub innych uzasadnionych i odpowiednich środków. W pewnych okolicznościach mamy prawo odrzucić żądania. W takich przypadkach powiadomimy Cię o przyczynach odmowy. Nie udostępnimy Ci konkretnych danych osobowych, jeśli ujawnienie stwarza istotne, możliwe do określenia i nieuzasadnione ryzyko dla bezpieczeństwa tych danych osobowych, Twojego konta u nas lub bezpieczeństwa naszych systemów lub sieci. W żadnym wypadku nie ujawnimy, jeśli go zgromadziliśmy, Twojego numeru ubezpieczenia społecznego, numeru prawa jazdy lub innego numeru identyfikacyjnego wydanego przez rząd, numeru konta finansowego, numeru ubezpieczenia zdrowotnego lub medycznego, hasła do konta lub pytań i odpowiedzi bezpieczeństwa .



Prawo do rezygnacji

W zakresie, w jakim sprzedajemy Twoje dane osobowe zgodnie z definicją „sprzedaj” zgodnie z kalifornijską ustawą o ochronie prywatności konsumentów, masz prawo do rezygnacji ze sprzedaży przez nas Twoich danych osobowych stronom trzecim w dowolnym momencie. Możesz przesłać prośbę o rezygnację, klikając opcję Nie sprzedawaj moich danych osobowych. Możesz również przesłać prośbę o rezygnację, wysyłając do nas wiadomość e-mail na adres info@armenianreporter.com .

Agent upoważniony

Możesz złożyć wniosek za pośrednictwem wyznaczonego agenta. Musisz poinstruować tego agenta, że ​​będzie musiał oświadczyć, że działa w Twoim imieniu podczas składania wniosku, posiadać niezbędną dokumentację i być przygotowanym na podanie niezbędnych danych osobowych, aby zidentyfikować Cię w naszej bazie danych.

Prawo do niedyskryminacji

Masz prawo nie otrzymywać przez nas dyskryminacyjnego traktowania w związku z wykonywaniem swoich praw.



Finansowe zachęty

Zachęty finansowe to programy, korzyści lub inne oferty, w tym płatności na rzecz konsumentów w ramach rekompensaty za ujawnienie, usunięcie lub sprzedaż danych osobowych na ich temat.

Możemy oferować obniżone ceny konsumentom, którzy zarejestrują się na naszych listach mailingowych lub dołączą do naszych programów lojalnościowych. Takie programy będą miały dodatkowe warunki, które wymagają przeglądu i zgody. Prosimy o zapoznanie się z tymi warunkami, aby uzyskać szczegółowe informacje na temat tych programów, jak wycofać lub anulować lub dochodzić swoich praw związanych z tymi programami.

Zasadniczo nie traktujemy inaczej konsumentów, którzy korzystają z prawa na mocy prawa stanu Kalifornia. Jednak w pewnych okolicznościach obniżone ceny będą wymagały, abyś znajdował się na naszej liście mailingowej lub był członkiem naszego programu lojalnościowego. W takich okolicznościach możemy zaoferować różnicę w cenie, ponieważ cena jest w uzasadniony sposób związana z wartością Twoich danych. Wartość Twoich danych zostanie wyjaśniona w warunkach takich programów motywowanych.

Zabłyśnij światłem

Kalifornijskie prawo Shine the Light zezwala klientom w Kalifornii na żądanie pewnych szczegółów dotyczących sposobu, w jaki niektóre rodzaje ich informacji są udostępniane stronom trzecim, a w niektórych przypadkach podmiotom stowarzyszonym, do celów marketingu bezpośredniego tych stron trzecich i podmiotów stowarzyszonych. Zgodnie z prawem firma powinna albo dostarczyć klientom ze stanu Kalifornia na żądanie określone informacje, albo pozwolić klientom ze stanu Kalifornia na rezygnację z tego typu udostępniania.

Aby zrealizować prośbę Shine the Light, prosimy o kontakt pod adresem info@armenianreporter.com lub Bill Simmons Media Group c/o Legal Department , 438 N Gower St, Los Angeles, CA 90028. W treści żądania należy umieścić oświadczenie Your California Privacy Rights, a także swoje imię i nazwisko, adres, miasto, stan i kod pocztowy. W treści prośby podaj wystarczającą ilość informacji, abyśmy mogli ustalić, czy dotyczy to Ciebie. Należy pamiętać, że nie przyjmujemy zapytań za pośrednictwem telefonu, poczty e-mail lub faksem i nie ponosimy odpowiedzialności za powiadomienia, które nie są prawidłowo oznakowane lub wysłane lub nie zawierają pełnych informacji.

Ważne informacje dla mieszkańców Nevady — Twoje prawa do prywatności w Nevadzie

Jeśli jesteś mieszkańcem Nevady, masz prawo zrezygnować ze sprzedaży niektórych danych osobowych stronom trzecim, które zamierzają udzielać licencji lub sprzedawać te dane osobowe. Możesz skorzystać z tego prawa, kontaktując się z nami tutaj lub wysyłając e-mail na adres info@armenianreporter.com z tematem Nevada Do Not Sell Request i podając nam swoje imię i nazwisko oraz adres e-mail powiązany z Twoim kontem.

  • Jak reagujemy na nieśledzenie sygnałów